Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Feestelijke MonChou Hapjes
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
koeltijd
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
blokrasp
Siliconen spatels
vershoudfolie
koksmes
Ingrediënten
Voor de Kaasvlinders:
▢
150
gram
oude kaas
geraspt
▢
2
eetlepels
Italiaanse kruidenmix
▢
1
ei
▢
1
rol vers bladerdeeg
270 gram
Voor de MonChou Rolletjes:
▢
200
gram
MonChou roomkaas
▢
8
plakken
boerenham
▢
2
theelepels
paprikapoeder
▢
1
handje
gesneden bieslook
▢
1
handje
gesneden peterselie
▢
¼
rode paprika
▢
Peper
Instructies
Voorbereiding:
Rasp de oude kaas en verdeel gelijkmatig over een groot plak bladerdeeg.
Breng op smaak met Italiaanse kruidenmix.
Rol het bladerdeeg op vanaf de lange zijde tot halverwege.
Draai het bladerdeeg om en rol het op vanaf de andere kant.
Snijd het bladerdeeg doormidden met een koksmes en plaats het in de vriezer.
Breng de MonChou op smaak met peper en paprikapoeder.
Hak de peterselie fijn en snijd de bieslook in kleine ringetjes.
Meng beide kruiden met de MonChou.
Snijd de rode paprika in kleine blokjes en meng de helft ervan door het MonChou-mengsel.
Leg vier plakken ham op elkaar en smeer de helft van het MonChou-mengsel er gelijkmatig overheen.
Strooi de resterende blokjes paprika eroverheen.
Rol de ham voorzichtig op vanaf de lange zijde.
Wikkel de rolletjes in vershoudfolie en laat ze opstijven in de koelkast.
Herhaal deze stappen voor de overige ingrediënten.
Bereiding van de MonChou Hapjes:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd het bevroren bladerdeeg in plakken van ongeveer 1 centimeter dik.
Leg de kaasvlinders verspreid over twee bakplaten met bakpapier.
Bak ze gedurende 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat de kaasvlinders even afkoelen.
Snijd ondertussen de rolletjes ham in porties en serveer ze op de krokante kaasvlinders.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij deze verfijnde hapjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes