Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Feestelijke Sneeuwballen met Witte Chocolade
Deze luchtige sneeuwballen met een vulling van witte chocolade en een vleugje sinaasappellikeur zijn het perfecte feestelijke gebak voor Kerst en Oud & Nieuw!
Porties:
6
Bereidingstijd:
2
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
ijsbolletjestang
satéprikkers
Ingrediënten
▢
2
eiwitten
▢
125
g
poedersuiker
gezeefd + extra om te bestuiven
▢
1
eetlepel
sinaasappellikeur
▢
150
g
suiker
▢
75
g
witte chocolade
▢
Kaneel
Instructies
Klop de eiwitten stijf.
Voeg geleidelijk 125 g gezeefde poedersuiker en sinaasappellikeur toe.
Blijf kloppen totdat stijve pieken ontstaan.
Verwarm de oven voor op 120 °C.
Schep bollen met een ijsbolletjestang op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Maak pieken op de bollen met een lepel.
Bak de bollen gedurende 1 ½ uur of totdat ze droog zijn.
Laat ze afkoelen op een taartrooster.
Verwarm ½ dl water met suiker op zacht vuur tot de suiker is opgelost.
Prik de bollen op satéprikkers en bestrijk de ronde kant met suikerstroop.
Laat de stroop hard worden.
Smelt witte chocolade au bain-marie.
Bestrijk de platte kanten van de bollen met de gesmolten chocolade en plak steeds twee bollen tegen elkaar.
Laat de sneeuwballen opstijven in de koelkast.
Bestuif de sneeuwballen royaal met poedersuiker en voeg een snufje kaneel toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, zoete dessertwijn zoals een Muscat of een glas champagne past uitstekend bij deze sneeuwballen en maakt de feestelijke maaltijd compleet.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
22
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
0.05
g
|
Sugar:
18
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Winter
Feestdagen etc
Kerst