Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Feestelijke Terrine van Parelhoender met Gelei
Een verfijnd voorgerecht voor speciale gelegenheden: deze feestelijke terrine van parelhoender in gelei, met een rijke bouillon en delicate smaken, is een ware blikvanger op elk feestelijk diner.
Porties:
8
(plus tijd om op te stijven)
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
koksmes
snijplank
terrinevorm
plasticfolie
Zeef
kookpan
Mengkom
Garde
Lepel
Koeling
Ingrediënten
▢
2
wortelen
▢
Ganzenvet naar behoefte
▢
1
sjalot
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
laurierblaadjes
▢
2
foelieblaadjes
Voor de Bouillon:
▢
Parelhoenkarkassen
▢
1
prei
▢
1
wortel
▢
100
g
knolselderij
▢
1
sjalot
▢
1
takje
tijm
▢
2
laurierblaadjes
▢
2
foelieblaadjes
▢
2
dl
witte wijn
▢
1
liter
gevogeltebouillon
Voor de Gelei:
▢
1
liter
gevogeltebouillon
▢
½
dl
Madeira
▢
25
g
gelatine
▢
Voor de Salade:
▢
300
g
mesclun
Voor de Dressing:
▢
½
dl
sherryazijn
▢
3
eetlepels
balsamicoazijn
▢
½
dl
gevogeltebouillon
▢
1
eetlepel
grove mosterd
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
▢
1
dl
druivenpitolie
▢
1
dl
basilicumolie
▢
1
dl
zonnebloemolie
Voor de Garnering:
▢
Kervel naar behoefte
▢
Shiso purper
rode shiso naar behoefte
Instructies
Verwijder de poten en borstfilets van de parelhoenders.
Rooster de parelhoenkarkassen 20 minuten in de oven op 180 graden.
Snijd de groenten grof en kook samen met de karkassen, witte wijn, gevogeltebouillon, tijm, laurier en foelie gedurende 1 uur tot een bouillon.
Zeef de bouillon en bewaar 1 liter voor de gelei.
Week de gelatine in koud water, voeg deze toe aan de ingekookte bouillon met Madeira, breng op smaak en laat afkoelen.
Parelhoenpoten:
Pekel de poten en confit ze in ganzenvet gedurende 60 minuten op 160 graden.
Pluk daarna het vlees.
Bak de borstfilets en pocheer 2 borstfilets.
Snijd alles in repen.
Blancheer de wortelplakken en laat uitlekken.
Terrine:
Bouw de terrine op in een vorm, begin met blokjes appel, plakjes bloedworst, gelei en het parelhoenvlees.
Laat de terrine opstijven in de koeling en stort deze daarna op een bord.
Dressing:
Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen.
Laat de mesclun uitlekken en meng met de dressing.
Serveren:
Snijd de terrine in plakken, leg deze op borden en garneer met kervel en shiso purper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een verfijnde witte wijn zoals een Pouilly-Fuissé of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
360
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Notenvrij
Feestdagen etc
Kerst