Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Fèves à l'Anglaise
tuinbonen op z'n Engels
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kg
tuinbonen
▢
1
bouquet garni
▢
kervel
▢
50
g
boter
▢
zout
▢
peper
▢
1
takje
peterselie
Instructies
Dop de tuinbonen.
Haal de harde schillen weg.
Breng in een pan 1 l water aan de kook en blancheer hierin de tuinbonen 5 minuten.
Giet ze af.
Breng opnieuw een l water aan de kook en geef hier wat zout bij.
Doe er de tuinbonen in en voeg er het bouquet garni bij.
Laat de tuinbonen ongeveer 45 minuten koken.
Als ze klein zijn en goed van kwaliteit kan het korter.
Was en hak de peterselie.
Was en hak de kervel.
Giet de tuinbonen af, verwijder het bouquet garni en doe de bonen in een voorverwarmde schaal.
Meng de boter met de peterselie en geef deze boter bij de bonen.
Strooi er peper over, meng goed, geef er de kervel over en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Engeland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch