Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Fijne Bulgur Halva Met IJs
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
4
eetlepel(s)
boter
▢
2
eetlepel(s)
pijnboompitten
▢
2
glazen
Fijne Bulgur
▢
1
pakje
vanille suiker
▢
5
glazen
suiker
▢
1
glas
druiven molasses
▢
2
glazen
water
Voor het serveren
▢
4
bollen
vanille ijs
Instructies
Roosteer de pijnboompitten met zonnebloemolie.
Voeg bulgur toe en blijf nog ongeveer 15 minuten op zeer laag vuur roosteren.
Voeg boter en vanilla suiker toe en meng ze.
Kook water en druiven molasses in een aparte kop of schaal.
Giet het op de bulgur die geroosterd is.
Wanneer de bulgur licht water opneemt, voeg je de helft van de suiker en de resterende suiker vijf minuten later toe.
Sluit na het meerdere keren mengen het deksel en zet het vuur uit; laat het 15 minuten rusten. Warm serveren met ijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------