Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Filet de cerf grillee et beurre aux pieds de moutons
Porties:
16
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
16
hertbiefstukjes
100 g,
BOTER
▢
250
g
boter
▢
Zout
▢
Peper
▢
Citroensap
▢
Rode port
▢
250
g
pieds de mouton
CROUSTADES
▢
70
g
zetmeel
▢
100
g
eiwit
▢
35
g
bloem
▢
20
g
eidooier
▢
Water
▢
Zout
UIEN/BESSENCOMPOTE
▢
1
kg
rode uien
▢
2
dl
rode wijn
▢
250
g
vossebessen
▢
50
g
suiker
▢
Zout
▢
Peper
GARNITUUR
▢
500
g
zoete aardappel
▢
250
g
witte bonen
▢
Olijfolie
▢
Truffelpasta
▢
Zout
▢
Peper
KROKETJES
▢
2
dl
wildfond
▢
1
theel
zwarte peper
▢
1
kruidnagel
▢
1
pijp kaneel
▢
Boekweimeel
▢
150
g
hertvlees
Instructies
KROKETTEN :
Breng de wildfond samen met de kaneel, kruidnagel en peperkorrels aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten trekken.
Hierna passeren.
Hertevlees in kleine reepjes snijden.
Fond aan de kook brengen en nbinden met de boekweit tot een dikke saus.
Het rauwe hertenvlees er door roeren en op smaak brengen met zout en peper.
In terugkoeler snel laten afkoelen.
Hiervan 16 kleine kroketjes rollen.
Deze door de bloem, losgeklopt ei en paneermeel rollen en koelen.
BEURRE AU PIED DE MOUTON :
De boter wit kloppen met de vlinder onder machine.
De schapenvoetjes schoon borstelen en fijn hakken.
Toevoegen aan de boter samen met wat rode port, citroensap, zout en peper.
Hiervan met een spuitzak met kartelspuit op siliconen grote rozetten spuiten en koellen.
CROUSTADES :
Het zetmeel, bloem en eidooier door het eiwit roeren, eventueel wat water toevoegen en zout.
Hiervan met een croustadeijzer 16 croustades frituren en op keukenpapier laten uitlekken.
UIEN/BESSENCOMPOTE :
De rode uien schillen en in halve ringen snijden.
Deze in boter aanzweten, afblussen met de rode wijn en onder deksel gaar stoven.
Als ze gaar zijn deksel verwijderen en vocht bijna laten verdampen.
Hierna de suiker toevoegen en geheel goed door verhitten.
Van het vuur af de vossebessen door roeren en op smaak brengen met zout en peper.
Hiermee de croustades vullen.
GARNITUUR :
De aardappelen schillen en onder deksel gaar koken en pureren.
Door deze puree de witte bonen roeren samen met wat olijfolie en beetje truffelpasta.
Op smaak brengen met zout en peper.
HERTENBIEFSTUKJES :
Deze op een hete grillpan tot de gewenste gaarheid grillen en hierna in oven van 60 graden 5 minuten laten rusten.
De puree warm maken.
De croustades in oven van 180 graden verhitten.
De kroketjes frituren.
DRESSEREN :
Schep de puree op de warme borden.
Leg hierop een biefstukje met daarop een rozet boter.
Zet de croustade er langs en leg het kroketje erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Wild