Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Filet van hoevekip gegaard op lage temperatuur, eitje gevuld met ragout met Pape
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
filets van hoevekip
Ragout van hoevekip:
▢
1
kippenkarkas
2 vleugels, 2 bouten
▢
1
klontje
hoeveboter
▢
½
bol
verse look
▢
3
witte uien
▢
1
wortel
▢
1
stengel
selderij
▢
1
takje
verse tijm
▢
1
takje
rozemarijn
▢
1
grote
fles Papegaeibier
Dragonmayonaise:
▢
2
eierdooiers
▢
1
el
mosterd
▢
1
handvol
verse dragon
▢
2
dl
olijfolie
▢
1
tl
dragonazijn
▢
1
teentje
jonge look
▢
Grof zeezout
Gemarineerde ui:
▢
4
zilveruitjes
▢
1
kleine
fles Papegaeibier
▢
5
el
wittewijnazijn
▢
3
el
suiker
▢
Gekonfijte raap:
▢
2
rapen
▢
½
kg
smout met kaantjes
Instructies
Hak het karkas in grove stukken.
Stoof goudbruin in de boter, samen met de bouten, de vleugels, de versneden ui, knoflook, tijm en rozemarijn.
Bevochtig met water en bier en voeg de grofgesneden wortel en selderij toe.
Breng aan de kook en laat 3 uur zacht trekken.
Versnij het vlees van de bouten, zeef de bouillon, laat inkoken en klop op met klontjes boter.
Vul 4 leeggehaalde eierdopjes met vlees van de bouten en bouillon.
Bak de filets kort en laat 12 minuten garen in de oven op 75°C.
Laat rusten onder folie en versnij.
Schil de raapjes, zet onder in gesmolten smout en gaar 1 uur op laag vuur.
Haal de gekonfijte raapjes uit het vet en steek er cilinders uit.
Bak deze kort maar hevig aan in smout en bestrooi met kaantjes.
Mix 2 eierdooiers met een eetlepel mosterd, knoflook en dragon 2 minuten in de blender.
Giet er langzaam olijfolie bij tot het mengsel de consistentie heeft van mayonaise.
Breng op smaak met dragonazijn en zout.
Warm het Papegaeibier op met azijn en suiker, doe de uipartjes erin, haal van het vuur en laat twee dagen marineren.
Serveer het vlees met het gevulde eitje, de raapjes, de uien en de dragonmayonaise.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
België