Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Filetlapjes gevuld met pestogehakt
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
3 diepe borden
cocktailprikkers
Ingrediënten
▢
4
varkensfiletlappen
à 125 gram, van 1,5 cm dikte
▢
100
gram
varkensgehakt
▢
6
eetlepel(s)
bloem
▢
1
ei
▢
1
eetlepel(s)
melk
▢
10
eetlepel(s)
paneermeel
▢
2
eetlepel(s)
parmezaanse kaas
geraspt
▢
zout
▢
peper
versgemalen
▢
1
eetlepel(s)
pesto
groene
▢
50
gram
boter
Instructies
Doe de bloem in een diep bord.
Klop in een ander diep bord het ei met de melk los.
Roer in een derde diep bord het paneermeel met de Parmezaanse kaas door elkaar.
Snijd de filetlapjes met een scherp mes in zodat er een zakje ontstaat.
Strooi zout en peper in de filetlapjes.
Meng in een kom het gehakt met pesto, zout en peper en vul de filetlapjes met het pestogehakt.
Steek de filetlapjes vast met een cocktailprikker zodat de vulling goed blijft zitten.
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Druk de filetlapjes achtereenvolgens aan beide zijden door de bloem, het eimengsel en het paneermeel.
Verhit 50 gram boter in een koekenpan en bak de filetlapjes in ca. 15 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met tagliatelle en broccoli.
Voedingswaarden
Calories:
466
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
28
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees