Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Filipijnse Adobo Gehaktballen
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Gehaktballen:
▢
500
g
gehakt
▢
1
tl
zout
▢
1
tl
paprikapoeder
▢
½
tl
gemalen peper
▢
1
tl
uienpoeder
▢
1
tl
gedroogde oregano
▢
1
tl
gemalen komijn
▢
½
tl
knoflookpoeder
▢
½
tl
chilipoeder
▢
Olie om te bakken
Saus:
▢
3
teentjes
knoflook
gekneusd
▢
4
eetlepels
ketjap manis
▢
1
eetlepel
azijn
▢
300
ml
runderbouillon
genoeg om het gerecht 3/4 te bedekken
▢
½
gemalen peper
▢
4
laurierblaadjes
gescheurd
▢
2
eetlepels
olie
▢
½
tl
suiker
▢
Zout naar smaak
▢
Verse
koriander voor garnering
Instructies
Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen in een kom en vorm ze tot ballen.
Bak de gehaktballen in een pan tot ze bruin en gaar zijn.
Haal ze uit de pan en zet opzij.
Bak de teentjes knoflook in het achtergebleven braadvet van de gehaktballen (voeg indien nodig meer olie toe) tot ze lichtbruin zijn.
Voeg de gebakken gehaktballen, ketjap, azijn, runderbouillon, gemalen peper, laurierblaadjes en suiker toe aan de pan.
Stoof zachtjes gedurende 20-30 minuten, voeg indien nodig wat water toe.
Proef de saus en breng op smaak met zout indien nodig.
Garneer met verse koriander voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze hartige en kruidige gehaktballen passen goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé.
Voedingswaarden
Calories:
340
kcal
|
koolhydraten:
7
g
|
Protein:
22
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Vlees
Land van herkomst
Fillippijnen