Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Fillodeegbakjes met mangosalade
Aller Hande 1997
Porties:
12
stuks
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
muffinvorm met 12 kleine holletjes (of 12 kleine cake vormpjes)
Oven
Ingrediënten
▢
½
pak
fillobladerdeeg
225 g, Easy Bakery,
▢
3
eetlepel(s)
olie
▢
1
kleine
mango
▢
150
g
Kernhemse kaas
▢
1
takje
dragon
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
zout
▢
versgemalen zwarte peper,
▢
25
g
pistachenootjes
Instructies
Voorbereiden:
Fillobladerdeeg ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Deeg in 24 stukjes van ca. 8 x 8 cm snijden.
Bestrijken met olie.
Muffinvorm bestrijken met olie.
Steeds 2 velletjes deeg op elkaar leggen en in holletje drukken.
In midden van oven fillodeegbakjes in ca. 8 minuten goudbruin bakken.
Laten afkoelen.
Intussen mango schillen en vruchtvlees in plakken van pit snijden.
In blokjes snijden.
Korstjes van kaas snijden en kaas in blokjes snijden.
Boven kom dragon heel fijn knippen.
Mango, kaas en citroensap erdoor scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Pistachenootjes pellen en grof hakken.
Bereiden:
Mango kaassalade in fillodeegbakjes scheppen.
Pistachenootjes erover strooien.
Voedingswaarden
Calories:
60
kcal
|
koolhydraten:
3
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hapjes
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch