Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Filodeeg Barquettes met Black Tiger Garnalen en Friséesalade
Knapperige filodeeg barquettes gevuld met black tiger garnalen en een frisse friséesalade.
Porties:
8
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakvormpjes
IJswater
Kleine kookpan
Ingrediënten
Black Tiger Garnalen:
▢
2
kg
black tiger garnalen
▢
3
takjes
tijm
▢
2
laurierblaadjes
▢
40
g
sjalot
fijngesnipperd
▢
1
dl
droge witte wijn
▢
2
dl
visfond
▢
Olijfolie
Barquettes:
▢
100
g
boter
gesmolten
▢
4
vellen
filodeeg
Dressing:
▢
3
dl
olijfolie
bij voorkeur arbequina
▢
0.5
dl
frambozenazijn
▢
1
eetlepel
Limburgse mosterd
▢
Zout
▢
Peper
Mayonaise:
▢
80
g
eigeel
gepasteuriseerd
▢
2
theelepels
Limburgse mosterd
▢
1
eetlepel
frambozenazijn
▢
3
dl
zonnebloemolie
▢
Zout
▢
Peper
▢
Worcestersaus
Salade:
▢
1
frisée
▢
1
bos
radijs
▢
80
g
sjalotten
fijngesnipperd
Garnering:
▢
1
bos
kervel
Instructies
Voorbereiding:
Barquettes:
Snijd de vellen filodeeg in vieren, bestrijk met gesmolten boter en druk in de bakvormpjes.
Bak 8 minuten op 180°C.
Laat afkoelen.
Black Tiger Garnalen:
Fruit de sjalot met tijm en laurier in olijfolie tot glazig.
Voeg de garnalen toe en verhit kort tot ze kleuren.
Blus af met witte wijn, breng aan de kook, voeg visfond toe en kook opnieuw.
Laat afkoelen.
Verwijder koppen (bewaar) en pel staarten.
Passeer het kookvocht en reduceer tot de helft.
Laat afkoelen.
Salade:
Pluk het gele van de frisée en zet in ijswater.
Snijd radijsjes in julienne en leg in ijswater.
Laat uitlekken en meng met fijngesnipperde sjalot.
Dressing:
Meng mosterd en frambozenazijn.
Voeg de garnalenreductie toe.
Klop de olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Mayonaise:
Meng eigeel met mosterd, azijn, zout en peper.
Voeg de zonnebloemolie langzaam toe terwijl je blijft kloppen tot een emulsie ontstaat.
Breng op smaak met Worcestersaus.
Bereiding:
Meng de salade met de dressing en vul de barquettes.
Leg twee garnalenstaarten op elke barquette.
Maak een spiegeltje van mayonaise gemengd met de overgebleven dressing op de borden.
Plaats de barquettes in het midden en garneer met een garnalenkop en kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals Chablis of Sancerre.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Lente