Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Fish & chips 4
AllerHande oktober 2001
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan
vergiet
keukenpapier
Steelpan
Spatel
Ingrediënten
▢
2
zakjes verse krieltjes in de schil
à 500 g
▢
600
g
kabeljauwfilet
▢
zout
▢
peper
versgemalen
▢
15
g
boter of margarine
▢
2
eieren
M
▢
100
g
bloem
▢
125
ml
koolzuurhoudend mineraalwater
▢
frituurvet
of olie (vloeibaar)
Instructies
In frituurpan olie verhitten tot 150 ºC.
Aardappeltjes wassen, halveren, grote in vieren snijden.
Aardappeltjes droog deppen met keukenpapier.
Aardappeltjes in 3 porties in ca. 4 minuten gaar frituren.
In vergiet op keukenpapier laten uitlekken.
Kabeljauwfilet in grove stukken snijden.
Stukken vis droog deppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper.
In steelpan boter smelten.
Boven twee kommen eieren splitsen.
Eiwitten stijf kloppen.
Gesmolten boter, eierdooiers, bloem en mineraalwater tot beslag roeren.
Royaal op smaak brengen met zout en peper.
Stijfgeklopte eiwitten door beslag spatelen.
Frituurolie verhitten tot 190 ºC.
Stukken vis door beslag halen zodat alle kanten bedekt zijn.
Vis (zonder frituurmandje) in 3 porties in ca. 4 minuten gaar en goudbruin bakken.
Vis met schuimspaan uit pan halen en laten uitlekken op keukenpapier.
Aardappeltjes in 3 porties (in mandje) in ca. 1 minuut knapperig bruin frituren.
Laten uitlekken op keukenpapier in vergiet.
Vis en aardappeltjes over vier borden verdelen en bestrooien met zout.
Serveren met ijsbergsla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met ijsbergsla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Engeland