Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Flammkuchen met ham en ui
Porties:
4
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
Deeg:
▢
300
gram
bloem
▢
180
ml
lauw water
▢
7
gram
gedroogde gist
1 zakje
▢
6
gram
zout
ongeveer een afgestreken theelepel
▢
een eetlepel olijfolie
Topping:
▢
2
rode uien/2 stronken prei
▢
3- 4
plakken mooie ham
▢
1
beker
crème fraîche
▢
chilipoeder
eventueel
▢
rucola
eventueel
▢
100
gram
Gruyère kaast of Emmentaler
Instructions
Kneed van de ingrediënten een lekker soepel deeg.
Dit kan met de hand, of met de machine.
Mijn machine kneedt zo’n 20 minuten.
Vind je het deeg te droog?
Voeg dat een heel klein beetje vocht toe.
Laat het deeg een uur rijzen.
Je kan de uien glazig bakken in wat olijfolie maar je kan je ze ook rauw erop leggen tijdens het bakken bovenop de crème fraîche doen.
De keuze is aan jou.
Bak anders tijdens de rijs de uien of prei aan, beide is lekker
Zet de oven na een uur aan op liefst 250 graden.
Verdeel je deeg in vier delen.
Bij mij kunnen maar 2 flammkuchen op een bakplaat dus ik bak in twee sessies.
Rol je deeg goed uit.
Normaal is de vorm vaak rustiek ovaal, maar als jij hem graag rond wilt bakken?
Dat kan natuurlijk ook.
Twee smalle stroken passen wel beter op je bakblik.
Belangrijk is dat je het deeg goed dun uitrolt.
Leg een theedoek over het deeg dat over is, om uitdrogen tegen te gaan.
Verhuis je deeg naar de bakplaat, besmeer ieder ovaal deeg met een dun laagje crème fraîche.
Bedek deze laag met wat ui en reepjes ham.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Bak de Flammkuchen met ham en ui in ongeveer 8-10 minuten gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pizza
/
Vlees