Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Flantaart van Amber
Deze taart, oorspronkelijk uit Frankrijk, is een geliefd dessert in Marokko en andere Noord-Afrikaanse landen. Het is een van mijn favoriete recepten en biedt een heerlijke combinatie van bladerdeeg, romige custard en een vleugje vanille.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ronde bakvorm
vork
Koelkast
glas
Pannetje
Garde
Lepel
Oven
Ingrediënten
▢
1
pakje
roomboter bladerdeeg
▢
1
liter
volle melk
▢
180
gram
suiker
▢
120
gram
maizena
▢
2
hele
eieren + 1 eigeel
▢
2
dessertlepels
vanille-essence
▢
Poedersuiker of slagroom naar smaak
Instructies
Bekleed een ronde bakvorm met de ontdooide velletjes bladerdeeg.
Prik het deeg op regelmatige afstanden in met een vork.
Zet de vorm even in de koelkast.
Giet alle melk, behalve 1 glas vol, in een pannetje en voeg de 180 gram suiker toe.
Breng al roerend aan de kook.
Klop in een kommetje de eieren en het eigeel los.
Voeg het glas melk, de vanille-essence en beetje bij beetje de maizena toe.
Meng alles goed met een garde om klontjes te voorkomen.
Voeg het maizena-ei-melk-mengsel toe aan de kokende melk met suiker, roer goed en breng al roerend weer aan de kook.
Laat enkele seconden zachtjes doorkoken tot het mengsel lekker dik is.
Haal de bakvorm met het bladerdeeg uit de koelkast en giet het maizenamengsel erin.
Verdeel alles gelijkmatig over het deeg.
Plaats de vorm in een voorverwarmde oven (gasstand 4-5, zelf even uitproberen).
Bak de flantaart ongeveer 40-60 minuten in het midden van de oven.
Houd af en toe in de gaten of de flan en het bladerdeeg mooi bruin worden.
Haal de flantaart uit de oven en laat deze goed afkoelen alvorens te serveren.
Bestrooi de taart met wat poedersuiker of garneer de in punten gesneden taart met een toef slagroom.
Geniet van deze eenvoudige en verrukkelijke flantaart, perfect voor een smaakvol dessert!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart