Deze Fluweelzachte Courgettesoep met Waterkers is een verfijnd en smaakvol voorgerecht. De courgettebolletjes zorgen voor een speelse en elegante presentatie.
Verhit de boter in een pan en bak de gesnipperde sjalotten 5 minuten op laag vuur.
Voeg de waterkers toe en bak kort mee.
Gebruik een meloenboor om uit de ongeschilde courgettes bolletjes te steken (7 per persoon).
Blancheer de courgettebolletjes kort in kokend water en spoel ze af met koud water.
Snijd de rest van de courgettes in stukken en voeg ze toe aan het sjalotmengsel.
Breng op smaak met zout en peper en bak nog 10-15 minuten op laag vuur.
Pureer het mengsel in een keukenmachine en zeef de puree voor een gladde structuur.
Voeg de warme bouillon toe en breng de soep aan de kook.
Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met extra zout en peper.
Verdeel de soep over kommen en garneer met de courgettebolletjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer deze soep met een stukje knapperig stokbrood of een lichtgroene salade.Wijnadvies:Combineer deze soep met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.