Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Focaccia van Onbekende Auteur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
huishoudfolie
kom
Oven
rooster
Ingrediënten
▢
2
takjes rozemarijn
▢
300
g
tarwebloem
▢
7
g
gedroogde gist
▢
1
tl
zout
▢
175
ml
lauw water
▢
50
g
groene olijven zonder pit
▢
2
tl
grof
zeezout
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie extra vierge
Instructies
Pluk 12 kleine naalden van de rozemarijn en hak de rest van de naalden fijn.
Meng in een kom de bloem met de gist, zout, water en de gehakte rozemarijn.
Neem het deeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven werkvlak in circa 10 minuten tot een soepel en elastisch deeg.
Vorm een bal en laat deze in een met huishoudfolie belegde kom, op een warme plek circa 1 uur rijzen.
Hak de olijven grof en kneed ze door het gerezen deeg.
Druk het deeg uit tot een rechthoek van circa 1 cm dik op een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd het brood kruislings in.
Laat het deeg, afgedekt met een vochtige theedoek, nogmaals 17 minuten narijzen.
Verwarm de oven verder tot een temperatuur van 200 ºC.
Besprenkel met olijfolie en bestrooi met grof zeezout.
Bak de focaccia in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Laat het brood op een rooster afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
Land van herkomst
Italië