Focaccia Borrelplank met Gesmolten Camembert en Honingtomaat-Bruschetta
Deze focaccia borrelplank met gesmolten camembert en frisse bruschetta van honingtomaten is dé showstopper voor elke borrel of feestelijke gelegenheid.
Meng het lauwwarme water met de gist en roer goed door.
Voeg vervolgens het zout en de tarwebloem toe en mix tot een plakkerig deeg.
Laat het deeg 30 minuten rusten.
Kneed het daarna kort door en laat opnieuw 1 uur rijzen op een warme plek.
Vet een bakplaat in met 2 eetlepels olijfolie.
Stort het deeg op de plaat en vouw het dubbel.
Laat 1,5 uur afgedekt rijzen.
Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
Verdeel 50 ml olijfolie over het deeg en druk met je vingers diepe kuiltjes in het deeg.
Bak de focaccia 18 tot 20 minuten tot goudbruin.
Laat kort afkoelen.
Snijd een rondje uit het midden van het brood dat net groot genoeg is voor de camembert.
Verwijder de toplaag van de kaas, snijd kruislings in en besprenkel met honing en chilivlokken.
Zet het brood nog 8 tot 10 minuten terug in de oven tot de kaas gesmolten is.
Maak ondertussen de bruschetta: snijd de Looye Honingtomaten in partjes en de basilicum fijn.
Meng met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Maak in de focaccia een tweede inkeping om de bruschetta in te scheppen.
Serveer het brood warm, direct uit de oven.
Snijd stukken en dip in de camembert of beleg met de bruschetta.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer op een houten plank met extra partjes tomaat en wat rozemarijn voor een feestelijke uitstraling. Heerlijk met een glas witte wijn of bruisend water met citroen.Wijnadvies:Een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc combineert perfect met de smeuïge kaas en kruidige focaccia.