Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Foe Yong Hai met Zoetzure Tomatensaus
Foe Yong Hai, een heerlijke Chinese omelet met een zoetzure tomatensaus. Eenvoudig en snel te bereiden!
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
kookpan
Garde
Spatel
snijplank
Ingrediënten
Voor de omelet:
▢
4
eieren
▢
Fijne soepgroenten
ongeveer 200-250 gram
Voor de saus:
▢
250
gram
tomatensaus
▢
1
teentje
knoflook
geraspt
▢
Scheut
ketjap manis
▢
2
eetlepels
bruine suiker
▢
Scheutje
gembersiroop
▢
Chilivlokken naar smaak
Instructies
Klop de eieren in een kom en meng er de fijne soepgroenten doorheen.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het eimengsel tot een grote omelet.
Zorg ervoor dat de omelet gelijkmatig gaar wordt.
Terwijl de omelet bakt, bereid je de saus.
Voeg de tomatensaus, geraspte knoflook, ketjap manis, bruine suiker, gembersiroop en chilivlokken toe aan een kookpan.
Breng de saus aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de suiker is opgelost en de smaken goed zijn vermengd.
Snijd de omelet in stukken en leg deze op een bedje van gekookte rijst.
Giet de warme zoetzure tomatensaus over de omelet en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge Riesling of een lichte witte wijn zoals Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
China
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij
/
Veganistisch