Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Forel met Geroosterde Amandelen en Roomsaus
Een klassiek Frans visgerecht met ovengebakken forel, gegarneerd met geroosterde amandelschilfers en een romige saus. Heerlijk met aardappelen of salade.
Porties:
6
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Oven
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
6
forellen
150 g per stuk
▢
150
g
amandelschilfers
▢
100
g
slagroom
▢
1
citroen
▢
1
tl
gehakte peterselie
▢
600
g
boter of margarine
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak de forellen schoon, spoel af en dep droog.
Bestrooi de binnen- en buitenkant met peper en zout.
Leg de forellen in een ingevette ovenschaal.
Besprenkel met citroensap en strooi de peterselie erover.
Bak de forellen 10 minuten in het midden van de oven.
Haal ze voorzichtig uit de ovenschaal en leg ze op een warme serveerschaal.
Verwarm de room licht in een pannetje en giet over de forellen.
Rooster de amandelschilfers in een beetje boter goudbruin in een koekenpan.
Bestrooi de forellen met de geroosterde amandelen en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met gekookte aardappelen of een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge rosé zoals Rosé de Provence past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
3
g
|
Protein:
38
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Lunch
/
Ovenschotel
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden