Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Forel met riesling
Porties:
4
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
ovenschaal 20 x 30 cm,
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
75
g
boter
of margarine
▢
2
sjalotjes
▢
4
forellen
a 200 g
▢
2
dl
riesling
witte wijn
▢
1
bekertje
crème fraîche
125 ml
▢
zout
▢
peper
▢
½
zakje
verse bieslook
a 25 g
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4.
Ovenschaal invetten met 1 eetlepel boter.
Rest van boter in klontjes verdelen.
Sjalotjes pellen, fijn snipperen en in ovenschaal leggen.
Forellen schoonmaken, met keukenpapier droogdeppen en in ovenschaal leggen.
Riesling over forellen schenken.
Helft van boter over forellen verdelen.
Afdekken met aluminiumfolie.
Forellen midden in de oven in 15 minuten gaar laten worden.
Vocht uit ovenschaal boven steelpan zeven, met een schuimspaan vis tegenhouden.
Ovenschaal met vis afdekken met aluminiumfolie.
Vocht tot de helft laten inkoken.
Crème fraîche en rest van boter erdoorheen kloppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Bieslook boven saus fijn knippen.
Vis in ovenschaal opdienen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Saus apart serveren.
Voedingswaarden
Calories:
475
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
36
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk