Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Forelfilet timbaaltje
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
4 timbaaltjes inhoud ca. 2 dl
diepe schaal
kom
Steelpan
Koelkast
Ingrediënten
▢
2
eieren
▢
1
zakje
verse dille
15 g,
▢
2
blaadjes
witte gelatine
▢
4
pakjes
gerookte forelfilet
á ca. 100 g, AH,
▢
5
eetlepels
mayonaise
▢
1
beker
crème fraîche
200 ml, AH,
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
zout
▢
peper
▢
50
g
veldsla
zakje á 75 g,
▢
1
limoen
▢
1
theelepel
olie
om in te vetten
Instructies
VOORBEREIDEN:
Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
Onder koud water afspoelen en pellen.
Eieren in kleine stukjes snijden.
4 Toefjes dille achterhouden voor garnering, rest in kopje fijnknippen.
In kom met ruim water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
Intussen forel in grove stukken snijden. In keukenmachine forel, mayonaise, crème fraîche en fijngehakte dille tot glad mengsel pureren.
Mengsel overdoen in diepe schaal.
In steelpan 1 eetlepel water en citroensap aan de kook brengen.
Gelatine goed uitknijpen en al roerend in hete vloeistof oplossen.
Gelatinemengsel en eierstukjes door forelmousse spatelen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Timbaaltjes dun invetten.
Forelmousse erover verdelen.
Bovenkant gladstrijken.
In koelkast afgedekt in ca. 2 uur laten opstijven.
BEREIDEN:
Van veldsla wortels verwijderen.
Limoen in dunne schijfjes snijden.
Schijfjes halveren.
Timbaaltjes enkele tellen in bak met heet water houden.
Borden erop leggen, samen keren en mousse uit vormpjes laten glijden.
Veldsla er omheen legen.
Garneren met limoen en toefje dille.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten