Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Forelpakketjes met Courgette en Sinaasappel
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
forelfilets
▢
2
courgettes
in dunne plakjes gesneden
▢
1
sinaasappel
▢
2
eetlepels
pijnboompitten
grof gehakt
▢
2
eetlepels
rozijnen
▢
1
eetlepel
verse Italiaanse kruiden
fijngehakt
▢
Zout en peper naar smaak
▢
4
vellen
bakpapier
30 x 40 cm
▢
1
voorgebakken stokbrood
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Boen de sinaasappel schoon, halveer deze en snijd in plakjes.
Meng de gehakte pijnboompitten en rozijnen met de fijngehakte Italiaanse kruiden, zout en peper.
Bestrooi de forelfilets met zout en peper en vul de buikholten met het pijnboompittenmengsel en twee plakjes sinaasappel.
Verdeel de plakjes courgette over de vier vellen bakpapier.
Leg de forelfilets bovenop de courgette.
Vouw het bakpapier rond de forel omhoog en draai de uiteinden als een toffee-papiertje dicht, zodat je pakketjes krijgt.
Plaats de pakketjes op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, of tot de forel gaar is.
Leg het voorgebakken stokbrood naast de pakketjes en bak het in 6-8 minuten af.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de forelpakketjes met het stokbrood en een groene salade.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc zou goed samengaan met dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
12
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vis