Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frambozenfeest Roze Koekentaart
Een feestelijke taart met roze koeken en frambozen voor een kleurrijk dessert.
Porties:
8
Bereidingstijd:
24
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
beslagkom
Mixer met gardes
spuitzak
Springvorm Ø 18 cm
Ingrediënten
▢
1
pak
Dr. Oetker Roze koeken bakmix
▢
75
ml
water
▢
25
ml
heet water
▢
240
g
boter
kamertemperatuur
▢
2
el
frambozenjam
▢
1
zakje
Dr. Oetker Botercrème
▢
125
ml
melk
koud
▢
150
g
frambozen
▢
2
takjes
rozemarijn
▢
1
busje Dr. Oetker Chocofantasie
Instructies
Verwarm de oven voor op 160°C (elektrische oven).
Klop 120 g boter zacht in een beslagkom met een mixer.
Voeg de roze koekenmix en 75 ml water toe en meng op de hoogste stand tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over de springvorm bekleed met bakpapier.
Bak de roze koek in 30-35 minuten gaar.
Laat afkoelen en snijd horizontaal door voor twee lagen.
Smeer frambozenjam op de onderste laag, vrij van de randen.
Klop de resterende boter glad.
Voeg de melk en botercrème-mix toe en mix 30 seconden op lage snelheid.
Schraap de randen schoon en mix nog 1 minuut op de hoogste stand tot luchtig.
Doe de botercrème in een spuitzak met een kartelmond.
Spuit decoratief op de onderste laag koek.
Verdeel 2/3 van de frambozen over de botercrème.
Meng de glazuurmix met 25 ml heet water in een kom en mix op de laagste stand glad.
Mix 2 minuten op hoge stand tot luchtig en laat 5 minuten rusten.
Roer tot de kleur gelijkmatig is en verdeel over de bovenkant van de taart.
Decoreer met de resterende frambozen, rozemarijn, gouden Dr.
Oetker Chocofantasie-bolletjes en optioneel poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Kies een lichte, frisse dessertwijn zoals een Moscato of een lichtzoete rosé voor een evenwichtige smaakbeleving.
Voedingswaarden
Calories:
423.5
kcal
|
koolhydraten:
34
g
|
Protein:
2.5
g
|
Vet:
27.8
g
|
Zout:
0.36
g
|
Sugar:
20.9
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer