Doe het boekweitmeel in een kom en meng met het zout.
Voeg langzaam het water toe terwijl je blijft kloppen tot een glad beslag.
Laat het beslag 10 minuten rusten.
Verwarm een beetje olie in een koekenpan en giet een dunne laag beslag erin.
Bak de galette aan één kant tot de onderkant lichtbruin is.
Keer de galette om en beleg met een plak ham en geraspte Emmentaler.
Bak een spiegelei apart in een andere pan.
Leg het spiegelei in het midden van de galette.
Vouw de randen van de galette naar binnen zodat een vierkant ontstaat met het eigeel zichtbaar in het midden.
Laat nog even in de pan tot de kaas gesmolten is.
Herhaal dit voor de overige galettes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse salade of een glas cider voor een echte Franse ervaring.Wijnadvies:Heerlijk met een droge appelcider of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.