Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Franse Boerenomelet met Groenten en Camembert
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Koekenpan
aluminiumfolie
Serveerborden
Ingrediënten
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
1
grote
ui
gesnipperd
▢
1
rode paprika
in blokjes
▢
1
courgette
in blokjes
▢
1
blik
tomatenblokjes
400 g, uitgelekt
▢
8
eieren
▢
1
doosje
camembert kaas
240 g, in blokjes
▢
6
sneetjes
donker volkorenbrood
Instructies
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak hierin de ui, paprika en courgette omscheppend gedurende 5 minuten.
Voeg de uitgelekte tomatenblokjes toe en bak nog 2 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Houd de groenten warm op laag vuur.
Klop de eieren los en breng op smaak met zout en peper.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak een kwart van het eimengsel tot een omelet.
Herhaal dit proces met de rest van het eimengsel en de olie, zodat je in totaal 4 omeletten hebt.
Houd de omeletten warm in aluminiumfolie.
Leg de omeletten op vier borden.
Schep de groenten op de onderste helft van de omeletten en verdeel de camembert erover.
Vouw de omeletten over de vulling en serveer met volkorenbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze hartige boerenomelet gaat goed samen met een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir uit de Elzas.
Voedingswaarden
Calories:
585
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
42
g
|
Zout:
1.9
g
|
Sugar:
9
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Koemelk allergie
/
Vegetarisch