Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Franse Kippenbouten in Romige Tomatensaus
Deze Franse kippenbouten worden langzaam gegaard in een kruidige tomatensaus met romige Boursin. Een smaakvol en hartverwarmend gerecht!
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
4
kippenbouten
▢
1
blik
tomaten
met sap
▢
2
kippenbouillonblokjes
▢
3
uien
in ringen
▢
4
teentjes
knoflook
gepeld
▢
1
bosje
peterselie
fijngehakt
▢
1
kuipje Boursin Cuisine Tomaat & Mediterrane Kruiden
▢
1,5
l
water
▢
Zout
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
Instructies
Maak de kippenbouten schoon en wrijf ze in met zout en peper.
Breng in een grote pan 1,5 liter water aan de kook en voeg de tomaten met sap en de bouillonblokjes toe.
Voeg de gesneden uien toe en breng het geheel aan de kook.
Leg de kippenbouten en de knoflookteentjes in de pan en laat het geheel ongeveer 1 uur zachtjes sudderen.
Roer de verse peterselie en de Boursin Cuisine door de saus en laat het nog 10 minuten zachtjes op het vuur staan.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met knapperige ciabatta om de heerlijke saus op te dippen.
Wijnadvies:
Een Franse Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
540
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
55
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
2.3
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden