Plaats het blikje gecondenseerde melk in een geperforeerde stoomovenpan en laat het 2,5 tot 3 uur stomen op 100°C.
Laat het daarna afkoelen.
Draai de amandelpoeder en poedersuiker fijn en zeef het.
Voeg het eiwit toe aan het mengsel en meng tot een dikke pap.
Voeg eventueel kleurstof (poeder) toe.
Verwarm de oven voor op 125°C en bereid bakplaten met bakpapier voor.
Breng in een pan de suiker met water aan de kook tot 120°C op laag vuur.
Begin met het kloppen van het eiwit zodra de suiker 115°C bereikt heeft.
Zet de pan even in koud water om het kookproces te stoppen.
Voeg het suikerwater druppelsgewijs toe aan het draaiende mengsel in de keukenmachine, maar vermijd de garde.
Laat het suikerwater draaien tot ongeveer 50°C.
Meng het eiwit met het amandelmengsel en spatel goed door.
Spuit de macarons op het bakpapier met voldoende ruimte ertussen.
Laat ze ongeveer 30 minuten staan om te drogen, zodat er een huidje gevormd wordt.
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 125°C met de crisp-functie aan.
Bak de macarons gedurende ongeveer 20 minuten.
Laat de macarons afkoelen op een rooster nadat ze klaar zijn.
Roer de Dulce de Leche los en doe het in een spuitzak.
Spuit een kleine dop op de onderkant van een macaron en druk de onderkant van een andere macaron ertegenaan zodat de vulling mooi tot aan de rand komt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Deze macarons zijn heerlijk bij een kopje thee of koffie, perfect voor een speciale gelegenheid of gewoon om jezelf te verwennen.Wijnadvies:Deze zoete lekkernijen worden vaak geserveerd met een licht mousserende witte wijn, zoals een Moscato d'Asti. Het verfrissende en fruitige karakter van de wijn vormt een perfecte combinatie met de zoete Dulce de Leche-vulling van de macarons.