Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Franse Mosselen in Romige Wijnsaus
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
kg
mosselen
▢
2
uien
▢
1
prei
▢
½
liter
water
▢
1
eetlepel
wijnazijn
▢
1
laurierblad
▢
2
kruidnagels
▢
Zout naar smaak
▢
½
theelepel
karwijzaad
▢
1
teentje
knoflook
▢
20
gram
boter
▢
1
eetlepel
bloem
▢
Peper naar smaak
▢
Vloeibare zoetstof naar smaak
▢
½
glas
rode Bordeaux
▢
Verse
peterselie
gehakt
▢
Verse
bieslook
fijngehakt
Instructies
Schil de uien en snipper ze.
Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in stukken van 1 cm dik.
Breng het water met de wijnazijn aan de kook in een grote pan.
Voeg de uien, prei, laurierblad, kruidnagels, zout en karwijzaadjes toe en laat het geheel opkoken.
Voeg de mosselen toe aan de pan en kook ze 10-15 minuten tot de schelpen openstaan.
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en laat ze afkoelen.
Haal ze uit de schelpen en houd ze warm in een voorverwarmde schaal.
Laat het kookvocht in de pan in 15 minuten tot de helft inkoken.
Plet het teentje knoflook met zout.
Bak het in de boter lichtgeel.
Bestuif met bloem en bak al roerende tot het lichtbruin is.
Blus met het gezeefde kookvocht en breng al roerende aan de kook.
Breng op smaak met peper, zout en zoetstof.
Voeg de rode wijn toe en laat de saus warm worden zonder te koken.
Giet de saus over de mosselen en bestrooi met gehakte peterselie en bieslook.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een rode Bordeaux past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------