Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Franse Pompoentaart
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de taartbodem:
▢
250
gram
bloem
▢
2
eierdooiers
▢
125
gram
boter
▢
5
gram
zout
Vulling:
▢
200
gram
pompoen
▢
100
gram
bloem
▢
½
liter
melk
▢
60
gram
boter
▢
60
gram
suiker
▢
6
eieren
▢
1
eetlepel
rum
▢
400
gram
bladerdeeg
Instructies
Maak een kuiltje in de bloem en voeg de eierdooiers, blokjes koude boter en zout toe.
Voeg 3-4 eetlepels koud water toe en kneed het geheel snel met de vingertoppen tot een samenhangend deeg.
Druk het deeg plat met de palm van je hand tot een dikte van 1 cm en maak er een bal van.
Laat het deeg 2 uur rusten in de koelkast.
Schil de pompoen, snijd deze in stukjes en kook ze gedurende 20 minuten.
Laat ze uitlekken.
Meng de pompoen met bloem en roer de melk erdoor.
Voeg boter en suiker toe en breng het mengsel al roerend aan de kook.
Roer van het vuur af de eieren één voor één erdoor en voeg de rum toe.
Laat het mengsel afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit en bekleed hiermee een taartvorm van 26 cm doorsnede.
Vul de vorm met het pompoenmengsel en bak de taart gedurende 35 minuten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Taart
Land van herkomst
Frankrijk