Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Friese duimpjes
Porties:
60
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
een ingevette bakplaat
Ingrediënten
▢
150
gram
boter
▢
150
gram
donkere basterdsuiker
▢
2
eieren
▢
250
gram
gezeefde bloem
▢
zout
▢
100
gram
fijngehakt hazelnoten
▢
1
theelepel
fijngewreven anijszaad
▢
1
theelepel
gemberpoeder
▢
1
theelepel
gemalen kaneel
Instructies
Verwarm de oven voor op 150°C.
Roer de boter, de suiker en de eieren tot een schuimig mengsel.
Voeg de bloem en 1 mespuntje zout toe en kneed alles tot een mooi glad
deeg.
Kneed de hazelnoten, het anijszaad, het gemberpoeder en de kaneel door het
deeg.
Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een lap van 24 x 20
cm en 1 cm dik en snijd die in reepjes van 4 x 2 cm.
Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ± 25
minuten lichtbruin.
Druk de koekjes uit de oven direct aan één kant met uw duim in en laat ze op
een rooster afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Friesland