Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frikadel pan
Indonesisch gehaktbrood
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
gehakt
▢
1
grote
ui
▢
4
tenen
knoflook
▢
1
grote
aardappels
▢
2
eetlepel(s)
melk
▢
2
flinke theelepels sambal
▢
verse nootmuskaat
▢
5
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
1
tl
kruidnagel
▢
2
beschuit
▢
peper & zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snipper de ui en knoflook fijn.
Prak de aardappel fijn.
Maak het gehakt aan met de aardappel, ui, knoflook, melk, sambal, ketjap, kruidnagelpoeder en nootmuskaat.
Als je geen kruidnagelpoeder kunt krijgen, vermaal dan een paar kruidnageltjes (een stuk of 6) met de staafmixer.
Goed proeven en eventueel naar smaak nog extra kruidnagelpoeder, ketjap en peper en zout toevoegen.
Vet een ovenvaste schaal in en verdeel het gehakt.
Druk goed aan in de schaal.
Verkruimel 2 beschuiten over het gehaktmengsel.
Laat het gehaktbrood in ongeveer 30 minuten gaar worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Oosters