Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frikadel Spesial
gekruiden feestgehakt
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ingrediënten
▢
500
gram
speklappen
magere
▢
1
theelepel
djahé
▢
250
gram
kipfilet
▢
1
theelepel
ketoembar
▢
250
gram
rundvlees
mager
▢
1
eetlepel
keukenstroop
▢
2
rode lomboks
▢
1
eetlepel
cognac
▢
2
groene lomboks
▢
½
eetlepel
rum
▢
4
tomaten
▢
4
eieren
▢
3
aardappels
gekookt
▢
½
liter
slagroom
▢
2
sjalotjes
fijngesneden
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
2
theelepel
laos
▢
citroensap
▢
zout
Instructies
De speklappen, rundvlees en kip 1 keer malen, het moet echt grof gemalen zijn.
In een grote kom de eieren goed loskloppen.
Nu de sjalotjes, knoflook, laos, djahé, ketoembar, keukenstroop, zout en citroensap naar smaak erbij doen.
Goed door elkaar mengen totdat het een gladde massa wordt.
Vervolgens de geprakte aardappelen, slagroom, cognac, rum, een kopje water en het gehakt erbij doen.
Het geheel voorzichtig en heel goed mengen.
Is het mengsel te compact, dan wat melk of water erbij.
Het moet een gladde massa worden.
Daarna een grote vuurvaste schaal met boter besmeren, met paneermeel bestrooien en het gehakt erin doen.
Goed uitsmeren en hierop weer wat paneermeel strooien.
Als garnering de lomboks en de tomaten erop.
Het geheel in de oven laten gaar bakken, zorg dat het niet aanbrandt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Indonesië