Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse Aardappelsalade met Gerookte Paling en Peultjes
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Kookpot
vergiet
snijplank
mes
rasp
grote kom
Ingrediënten
▢
1
kg
vastkokende aardappels
▢
200
g
peultjes
▢
1
citroen
▢
200
g
gerookte palingfilet
▢
100
ml
yogonaise
▢
1
komkommer
in plakjes
▢
½
potje
Amsterdamse uien
340 ml, gehalveerd
▢
25
g
verse bieslook
fijngeknipt
▢
1
eetlepel
grove mosterd
▢
Versgemalen zwarte peper
▢
Zout naar smaak
Instructies
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 2 cm.
Kook de aardappelblokjes in een pan met kokend water en wat zout in 5-10 minuten beetgaar.
Snijd de puntjes van de peultjes, halveer ze en kook ze in ruim water in 3-4 minuten beetgaar.
Boen de citroen schoon en rasp de helft van de gele schil eraf.
Pers de citroen uit.
Snijd de paling schuin in stukken van circa 3 cm.
Klop in een grote kom het citroensap met de citroenschil, yogonaise, mosterd, en zout en peper naar smaak tot een dressing.
Laat de aardappelblokjes en peultjes in een vergiet uitlekken en schep ze dan warm met de komkommer door de dressing.
Voeg ook de Amsterdamse uitjes en driekwart van de bieslook toe en meng goed.
Verdeel de stukken paling over de salade en strooi de rest van de bieslook erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past uitstekend bij deze aardappelsalade.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
0
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Vis
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Suikervrij
/
Tarwevrij
/
Zout arm