Halveer de andijvie, verwijder de buitenste bladeren en snijd de rest in dunne reepjes.
Was de andijvie en laat goed uitlekken in een vergiet.
Spoel de ansjovisfilets af, dep droog met keukenpapier en snijd fijn.
Pureer in de keukenmachine het citroensap, 8 eetlepels olie, de ansjovis en kappertjes tot een dressing.
Breng de dressing op smaak met peper.
Wrijf de tonijnbiefstukken in met 1/2 eetlepel olie en bestrooi met peper.
Verhit een grillpan of koekenpan en bak de tonijn 4 minuten rosé, halverwege keren.
Verdeel de andijvie over vier borden.
Snijd de tonijn in repen en leg op de andijvie.
Roer de dressing nogmaals goed door en sprenkel over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer met een sneetje geroosterd volkorenbrood en een partje citroen.Wijnadvies: Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past perfect bij de zilte ansjovis en zachte tonijn.