Haal de slabladeren los, was ze grondig en droog ze in een slacentrifuge of dep ze droog met keukenpapier.
Verwijder de harde nerven van de sla en scheur de bladeren in stukjes.
Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes.
Klop een dressing van de olijfolie, het citroensap, de mosterd en breng op smaak met peper en zout.
Doe de sla in een grote kom en verdeel de stukjes appel en de gesnipperde sjalotten erover.
Schenk de dressing gelijkmatig over de salade.
Bestrooi de salade met de gehakte cashewnoten en de geknipte peterselie.
Schep de salade vlak voor het serveren voorzichtig om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer deze frisse salade als bijgerecht bij gebakken aardappeltjes en een tartaartje, of als lichte lunch met een sneetje vers brood.Wijnadvies:Combineer met een Torrontés wijn zoals Tanguero Torrontés. Deze verfrissende wijn benadrukt de frisse en fruitige smaken van de salade.