Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse Beef Sukiyaki met Ananas en Peultjessalade
Een heerlijke, Oosterse maaltijd met malse beef sukiyaki, frisse ananas en een knapperige peultjessalade.
Porties:
2
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
kookpan
Ruime schaal
Ingrediënten
▢
1
pak
Conimex Beef Sukiyaki
maaltijdpakket
▢
300
g
biefstukreepjes
▢
300
g
peultjes
▢
1
blikje
ananasstukjes
▢
6
lente-uitjes
▢
3
eetlepels
citroensap
▢
1
eetlepel
Conimex Sojasaus
▢
Conimex Wok Olie
Instructies
Meng de marinademix (uit het maaltijdpakket) met 2 eetlepels olie in een kom.
Voeg de biefstukreepjes toe en laat 10 minuten marineren.
Rijst koken:
Kook de rijst (uit het maaltijdpakket) in 15 minuten gaar volgens de verpakking.
Giet af en houd warm.
Peultjessalade:
Kook de peultjes in 5 minuten beetgaar, giet af en spoel koud.
Laat de ananasstukjes uitlekken en vang het vocht op.
Snijd de lente-uitjes in smalle reepjes.
Meng in een ruime schaal het citroensap, 6 eetlepels olie, de sojasaus en 1-2 eetlepels van het opgevangen ananasvocht.
Voeg de peultjes en lente-uitjes toe en meng goed.
Beef sukiyaki:
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de gemarineerde biefstukreepjes 3 minuten.
Voeg 2 dl koud water en de sausmix (uit het maaltijdpakket) toe, breng al roerend aan de kook.
Voeg de Mirin (uit het maaltijdpakket) en de ananasstukjes toe en warm 1 minuut mee.
Serveren:
Verdeel de rijst over de borden.
Schep de beef sukiyaki ernaast en serveer met de frisse peultjessalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij de lichte en frisse smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Groenten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Japan
/
Oosters
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch