Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse Bietensalade met Rode Ui en Walnootdressing
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
schaal
scherp mes
schaaf of mandoline (optioneel)
Ingrediënten
▢
1
rode ui
▢
2
eetlepels
rode-wijnazijn
▢
3
eetlepels
walnootolie
▢
½
theelepel
gemberpoeder of kaneel
▢
Versgemalen zwarte peper
▢
500
g
gekookte bieten
▢
7½
g
verse koriander
Instructies
Pel de rode ui en halveer deze.
Snijd beide helften in flinterdunne ringen.
Klop in een schaal een dressing van rode-wijnazijn, walnootolie, gemberpoeder en voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de uiringen door de dressing en laat ze 5 minuten marineren.
Schil de bieten dun en snijd of schaaf ze in flinterdunne plakjes.
Hak het blad van de koriander grof en meng dit samen met de bietenplakjes door de dressing met ui.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Grüner Veltliner uit Oostenrijk past goed bij deze salade.
Voedingswaarden
Calories:
170
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
11
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
11
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Noten
/
Salade
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Koolhydraat arm
/
Lactosevrij
/
Tarwevrij
/
Veganistisch
/
Vegetarisch
/
Zout arm