Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse Bietjespuree met Citroen
Deze frisse bietjespuree met citroen is een smaakvol en gezond bijgerecht dat kleur en smaak toevoegt aan je maaltijd.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten
▢
500
gram
schoongemaakte en gekookte bietjes
▢
25
gram
boter
▢
1
gepeld en gesnipperd sjalotje
▢
1
gesnipperd augurkje
▢
Zout
▢
Peper
▢
Enkele
druppels citroensap
Instructies
Smelt de boter in een pan.
Smoor de bietjes samen met het sjalotje en de augurk gedurende 15 minuten.
Pureer de bietjes met een staafmixer of keukenmachine.
Breng de puree op smaak met zout, peper en citroensap.
Verwarm het geheel nog even goed door tot de puree de gewenste dikte heeft.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer deze puree met een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een frisse Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
120
kcal
|
koolhydraten:
14
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
7
g
|
Zout:
0.6
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst