Ongeveer 250 g vers seizoensfruitbijv. aardbeien, blauwe bessen, frambozen
250gmascarpone
40gpoedersuiker
100gslagroom
Sap en geraspte schil van 1 biologische citroen
1ei
Instructies
Verwarm de oven voor op 210°C (boven- en onderwarmte).
Bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
Snijd het bladerdeeg in een even aantal kleine driehoeken.
Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Laat de afgebakken driehoeken afkoelen.
Meng mascarpone, poedersuiker, slagroom en citroensap in een spuitzak en laat deze enkele minuten in de koelkast rusten.
Spuit de vulling op de bladerdeegbodems, decoreer met vers fruit en leg het bladerdeegdeksel erbovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Door het toevoegen van citroenrasp krijgt het dessert een zomers tintje. Voor een extra decoratieve touch kan het gerechtje worden afgewerkt met een chocolade- of suikerglazuur.
Wijnadvies:
Serveer met een lichtzoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling. De fruitige tonen van de wijn zullen goed samengaan met het verse fruit en de romige mascarponevulling.