Doe de bulgur in een kom en voeg kokend water toe totdat de bulgur net onder staat.
Laat de bulgur 15-20 minuten wellen.
Snijd intussen de tomaten in kleine stukjes.
Roer in een grote kom de tomatenpuree, harissa, granaatappelsap en olijfolie tot een dressing.
Schep de bulgur lepel voor lepel door de dressing.
Meng de stukjes tomaat, ⅔ van de bosui, peterselie en munt erdoor.
Laat de salade bij voorkeur 1 uur marineren.
Verdeel de blaadjes little gem over wijde kommen en schep de bulgursalade erop.
Leg de stukken gerookte makreel bovenop de salade.
Garneer met de resterende bosui, peterselie en munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de salade met extra citroenpartjes voor een frisse touch.Wijnadvies:Een frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, past perfect bij de pittige harissa en de rijke smaak van de makreel.