Schil de grapefruit en sinaasappel dik met een scherp mes.
Snij het vruchtvlees tussen de vliezen uit en vang het sap op.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in dunne plakjes.
Was de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder het zaad.
Snij de komkommer in schuine plakjes.
Laat de ananas uitlekken.
Meng in een grote kom de sambal, basterdsuiker, ketjap, citroensap en het vruchtensap.
Breng op smaak met zout.
Roer totdat de basterdsuiker is opgelost.
Schep de vruchten erdoor.
Laat de rujak afgedekt in de koelkast ca.
1 uur rusten.
Schep het af en toe om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer deze rujak als frisse tegenhanger bij een pittig rijstgerecht.Wijnadvies: Combineer met een lichtzoete Riesling of een fruitige rosé voor een mooi smaakcontrast.