Breng het gezouten water met de ui en peperkorrels aan de kook in een grote pan.
Voeg de mosselen toe en kook ze tot ze open gaan.
Haal de mosselen met een schuimspaan uit het kookvocht en doe ze in een grote schaal.
Gooi mosselen weg die niet open zijn gegaan.
Maak de prei en wortelen schoon.
Snijd de prei in stukjes en rasp de wortelen fijn (julienne).
Kook de groenten 5 minuten in het mosselkookvocht en giet ze daarna af.
Bereid een dressing door witte wijn, citroensap, currypoeder, uienpoeder, mayonaise, crème fraîche en magere yoghurt te mengen.
Breng de dressing op smaak met zout, peper en vloeibare zoetstof.
Verdeel enkele blaadjes sla over 4 borden.
Leg de mosselen, uit de schelpen gehaald, bovenop de sla.
Giet de dressing over de salade.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer deze frisse mosselsalade met knapperig glutenvrij brood en een glas koele witte wijn voor een verfijnde lunch.Wijnadvies:Een frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc of Chardonnay, past uitstekend bij deze salade.