Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse Pastasalade met Zeevruchten
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vergiet
schaal
citruspers
Ingrediënten
▢
125
g
farfalle of cravattine
strikjespasta
▢
250
g
zeevruchtencocktail
diepvries
▢
1
limoen
▢
5
eetlepels
olijfolie extra vierge
▢
2
eetlepels
groene olijventapenade
▢
2
snackkomkommers of ½ komkommer
▢
100
g
jonge bladsla
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Laat de zeevruchtencocktail enkele minuten in warm water ontdooien en dep ze daarna droog.
Boen de limoen schoon, rasp de schil fijn en pers de vrucht uit.
Klop in een schaal een dressing van olijfolie, 1-2 eetlepels limoensap, limoenrasp, groene olijventapenade, zout en peper.
Spoel de gekookte pasta in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
Meng de afgekoelde pasta met de zeevruchtencocktail door de dressing.
Was de komkommer, halveer deze in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit.
Snijd de komkommerhelften in de lengte in plakken en vervolgens in fijne linten.
Verdeel de jonge bladsla over vier borden.
Schep de pastasalade met zeevruchten erop en garneer met de komkommerlinten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij deze lichte en smaakvolle pastasalade met zeevruchten.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
32
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
/
Salade
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken