Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse Preiterrine met Romige Tomatensaus
Een frisse en lichte preiterrine met een smaakvolle tomatencoulis, perfect als voorgerecht.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
inclusief opstijven
2
uur
uur
20
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
terrinevorm
Ingrediënten
▢
1
dl
room
▢
1
theelepel
suiker
voor de saus
▢
1
theelepel
tomatenpuree
voor de saus
▢
1
theelepel
citroensap
voor de saus
▢
12
blaadjes
gelatine
▢
2
tomaten
voor de saus
▢
2 ½
dl
kookvocht
▢
4
eetlepels
olie
voor de saus
▢
50
gram
boter
▢
750
gram
prei
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Was de prei, snijd in ringen en kook 20 minuten in bouillon.
Vang 2 ½ dl kookvocht op.
Week de gelatine en los op in het kookvocht.
Pureer de prei in een keukenmachine en roer de boter en gelatine erdoor.
Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen tot lobbig.
Klop de room halfstijf en spatel door de preimassa.
Schep in een terrinevorm en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Pel de tomaten voor de saus en verwijder de pitjes.
Pureer de tomaten in de keukenmachine en voeg de rest van de ingrediënten toe.
Breng op smaak met zout, peper en suiker.
Stort de terrine op een schaal en giet de saus eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met geroosterd brood of toast.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch