½watermeloenpitjes verwijderd en in blokjes gesneden
200gzachte geitenkaasverkruimeld
75gpijnboompittenlicht gebakken
10gplatte peterseliefijngehakt
Zeezoutnaar smaak
Versgemalen pepernaar smaak
Citroenolienaar smaak
15muntblaadjesoptioneel, voor extra frisheid
Instructies
Meng in een grote kom de gekookte quinoa, blokjes watermeloen, blauwe bessen, verkruimelde geitenkaas, gebakken pijnboompitten en fijngehakte peterselie.
Voeg zeezout en versgemalen peper naar smaak toe.
Besprenkel de salade met een beetje citroenolie en meng alles goed door elkaar.
Voeg eventueel de muntblaadjes toe voor extra frisheid.
Serveer de salade direct of bewaar in de koelkast tot gebruik.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een koele rosé past uitstekend bij deze salade.