Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse Rijstsalade met Peulvruchten
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
slaschaal
pan
Ingrediënten
▢
200
g
basmatirijst
▢
225
g
tuinbonen
diepvries
▢
225
g
tuinerwten of jonge kapucijners
diepvries
▢
200
g
peultjes
gehalveerd
▢
30
g
verse peterselie
▢
15
g
verse munt
▢
1
bakje
tuinkers
▢
1
citroen
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
4
stengels
bleekselderij
in plakjes gesneden
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat deze in een slaschaal afkoelen.
Kook de bevroren tuinbonen, erwten en peultjes in ruim kokend water met zout gedurende 3 minuten beetgaar.
Voeg na 1 minuut de peultjes toe.
Spoel de peulvruchten in een vergiet af met koud water en laat ze uitlekken.
Dubbel dop de tuinbonen door het stugge grijze velletje open te scheuren en het felgroene boontje eruit te wippen.
Gooi de velletjes weg.
Snijd de peterselie en munt fijn.
Knip de tuinkers van het bedje los.
Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
Meng het citroensap en -rasp met de olijfolie door de rijst.
Schep de peulvruchten, bleekselderij, tuinkers, peterselie en munt door de rijst.
Breng op smaak met zout en peper en laat de salade minstens 30 minuten intrekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze frisse rijstsalade met peulvruchten past goed bij een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo.
Voedingswaarden
Calories:
330
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
9
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Suikervrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm