Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse Rucolasalade met Peer en Walnoot
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Kleine kom
Lepel
mes
snijplank
Ingrediënten
▢
200
gr
rucola of een andere slasoort naar keuze
▢
2
peren
in vieren gedeeld, klokhuis verwijderd en in partjes gesneden
▢
200
gr
walnoten
▢
1
theelepel
Dijonmosterd
▢
1
eetlepel
balsamico-azijn
▢
Zout naar smaak
▢
Versgemalen peper naar smaak
▢
4
eetlepels
olijfolie
Instructies
Maak de dressing door Dijonmosterd te mengen met balsamico-azijn, zout en versgemalen peper.
Roer geleidelijk de olijfolie erdoor totdat de dressing goed gemengd is.
Meng in een grote kom de rucola (of andere slasoort naar keuze) met de walnoten, stukjes peer en de bereide dressing.
Serveer direct als bijgerecht bij je favoriete hoofdgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Deze salade combineert goed met een frisse Sauvignon Blanc of een lichtzoete Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
/
Lunch
/
Noten
/
Salade
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst