150gHüttenkäsecottage cheese of andere kaas in blokjes
2eetlepelsrozijnen
2stelen bleekselderij
1ui
Olijven naar wens
Tomaat naar wens
Instructies
Borstel de pastinaak schoon en verwijder harde stukken schil.
Snijd de pastinaak in blokjes en kook 10 minuten in water, niet te gaar.
Was de bleekselderij en snijd in smalle reepjes.
Snipper de ui fijn.
Meng de olie, yoghurt of sandwichspread, ui en rozijnen in een kom.
Voeg de gekookte pastinaak, selderij en kaasblokjes toe.
Schep alles voorzichtig door elkaar.
Garneer met plakjes tomaat en olijven naar wens.
Serveer eventueel met zilvervliesrijst of quinoa.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer de salade koud met een partje citroen voor een extra frisse toets.Wijnadvies: Lekker met een frisse Sauvignon Blanc of een droge Riesling.