Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse Salade met Röstirondjes, Romige Burrata en Basilicum Vinaigrette
Deze frisse salade combineert knapperige röstirondjes met romige burrata en een smaakvolle basilicum-knoflookvinaigrette. Perfect voor een lichte lunch of als voorgerecht.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
airfryer
Bakplaat
Bakpapier
kom
knoflookpers
koksmes
snijplank
Ingrediënten
▢
1
verpakking
Aviko Rösti Rondjes naturel
750 g
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
1
takje
basilicum
fijngehakt
▢
1
komkommer
in lange linten geschaafd en opgerold
▢
100
g
jonge bladslamelange
▢
2
sjalotten
gehalveerd en in reepjes gesneden
▢
4
bollen
burrata à 150 g
uitgelekt
▢
1
tl
mosterd
▢
2
el
citroensap
▢
6
el
olijfolie extra vierge
▢
Zout en peper
naar smaak
Instructies
Bak de röstirondjes in de oven of airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking, totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Klop in een kom een vinaigrette van mosterd, citroensap en olijfolie.
Pers de knoflook en hak de basilicum fijn, en voeg beide toe aan de vinaigrette.
Breng op smaak met zout en peper.
Schaaf de komkommer in lange linten en rol ze op.
Leg de röstirondjes in 4 kommen of op 4 borden.
Meng de bladslamelange met de sjalotten en de basilicum-knoflookvinaigrette.
Verdeel de salade en de komkommerrolletjes over de röstirondjes.
Leg op elke salade een bol burrata.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Lunch
/
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Picknick