Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse seizoensalade met ananas en kaas
Een frisse en kleurrijke salade met ananas, kaas en een zoetzure dressing.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Total time
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Ingrediënten
▢
2
schijven
ananas
▢
Belegen kaas
200 gram
▢
Citroensap
▢
¼
komkommer
▢
2
eetlepels
kleine zilveruitjes
▢
2
eetlepels
peterselie
▢
Peper
▢
Suiker
1 theelepel
▢
Worteltjes
100 gram
▢
2
eetlepels
yoghurt
▢
Zout
Instructies
Laat de zilveruitjes en ananas uitlekken.
Was de worteltjes en snijd of schaaf ze in dunne plakjes.
Snijd de komkommer in de lengte door, verwijder het zaad en was de komkommer.
Snijd de komkommer in blokjes, de ananas in stukjes en de kaas in dobbelsteentjes.
Maak een sausje van yoghurt, suiker, citroensap, zout en peper.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Garneer met peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Voeg eventueel wat rozijnen of noten toe voor extra textuur.
Wijnadvies:
Een fruitige, droge witte wijn.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
/
Groenten
/
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch